Näyttelyt


Kuukauden Taiteilija -näyttely

Toukokuu 2023 – KARASAVVIDIS GEORGIOS@Food & Cafe Frida, Välikatu 14, Nokia


Vuosinäyttely 2023


Vuosinäyttely 2022

”Nokian Kuvataiteilijat ry.n vuosinäyttelyä rakentamassa 1.9.2022
juryttäjän puheenvuoro


Haiharan Taidekeskukseen tullessani näen, että teoksia on todella runsaasti ja ne ovat kiinnostavasti ja haastavasti erilaisia. Minulta on pyydetty, että jokaiselta taiteilijalta tulee vähintään yksi teos näyttelyyn; se on kohtuullinen ja ymmärrettävä seikka. Tila on hieno ja mahdollistaa monenlaiset näyttelykokonaisuudet.


Käydessäni läpi ja tutkiessani tarjolle tuotua monipuolista tuotantoa huomaan, että olen äärimmäisen vaikeassa ja kiinnostavassa tehtävässä. Se saa minut nöyräksi ja keskittyneeksi. Pian olen myös innoissani, koska teokset alkavat keskustella keskenään. Päädyn yhdistelemään sekä harmonisesti toistensa kanssa puhelevia teoksia että yllättäviä ja hyvällä tavalla outoja vuoropuheluja. Tarkoitukseni on myös rakentaa kulkua näkymästä toiseen: tehdä matkaa teoksista
ja kokonaisuuksista toiseen.


Vaikka näyttelyllä ei ole tiettyä teemaa tai otsikkoa, huomaan että monissa teoksissa on mukana luonto, ihminen tai eläin. Näen kaipuuta kauneuteen, elämän kunnioitusta, värin janoa, herkkyyttä,
räväkkyyttä, huumoria – ja myös katoavaisuuden pohdintaa. Teosten toteutus on ilahduttavan monipuolista sekä tekniikoiltaan että tyyleiltään. Ne ilmentävät vireää ja aktiivista yhdistystä.


Onnea näyttelylle!”


Leena Vainio
kuvataiteilija AMK/YAMK


Hervannan Sanomat, 14.9.2022

Nokian Uutiset, 16.9.2022

Värikäs ja vallaton -kesänäyttely 19.–31.7.2022, Hinttalan kotiseutumuseo


Yhteisnäyttely 3.4.–31.5.2022, Nokian Taidetalo

Avatessasi yksittäisen kuvan erillisessä ikkunassa näet kuvan ilman rajauksia ja todellisessa koossa.Leikki-taidenäyttely 4.4.–31.5.2022, Koskenmäen koulun galleriatila

Avatessasi yksittäisen kuvan erillisessä ikkunassa näet kuvan ilman rajauksia ja todellisessa koossa.


Vuosinäyttely 2021

Tajunnan virta -näyttelyssä kattava otanta Nokian Kuvataiteilijat ry:n jäsenten tuotannosta

Taidetila Raamissa on esillä virkistäviä värejä ja mielenkiintoisia muotoja keskellä pimenevää syksyä. Nokian Kuvataiteilijat ry:n vuosinäyttelyssä nähdään kattava otanta jäsenten uniikeista teoksista. Jurynä on toiminut kuvataiteilija, taiteen maisteri Outi Aho. Näyttely avautuu kirjasto- ja kulttuuritalo Virrassa keskiviikkona 6.10. ja siihen on vapaa pääsy.

Nokian Kuvataiteilijat ry:n 63. vuosinäyttelyn jurynä toimi kuvataiteilija, taiteen maisteri Outi Aho. Hän kertoo tehtävästään ja näyttelystä: ”Olen rakentanut näyttelytilaan monimuotoisen kokonaisuuden, joka käsittelee näyttelyn teemaa ’tajunnan virta’ eri näkökulmista. Tärkeätä oli myös, että valitut teokset muodostavat yhdessä näyttelytilaan mielenkiintoisen visuaalisen kokonaisuuden. Näyttelyä oli mukava juryttää, koska mielenkiintoiset aiheet ja laadukkaat teokset antoivat hyvän pohjan. Katsojalle näyttely avaa oven nokialaiseen mielenmaisemaan.

Vuonna 1958 perustettu Nokian Kuvataiteilijat ry on paikallinen vireä ja perinteikäs taideyhdistys, joka kokoaa kuvataiteen ammattilaiset ja harrastajat yhteen sekä toimii kuvataiteiden edistäjänä. Tajunnan virta -näyttelyssä on esillä teoksia 22 eri taiteilijalta.


Vuosinäyttely 2020

IHME JA KUMMA, GALLERIA VILLA ARMAS, Kangasala

Nokian Kuvataiteilijoiden vuosinäyttely 2020 järjestettiin Galleria Villa Armaassa 3.8.–30.8.2020. Näyttelyssä oli huikeat 57 teosta ja yli 200 kävijää!

Todella iso kiitos kaikille taidenäyttelyyn osallistuneille ja kävijöille!


Vuosinäyttely 2019


Vuosinäyttely 2018


Vuosinäyttely 2017