Niina Osagie

Hei, olen Niina Osagie syntyperäinen nokialainen kuvantekijä. Taide ja käsillä tekeminen on aina ollut tärkeä osa minua, käytän erilaisia tekniikoita ja monenlaisia materiaaleja, mutta tällä hetkellä maalailen enimmäkseen akryyliväreillä. Itseni haastaminen on taiteeni alulle paneva voima ja suunnittelijan koulutukseni näkyy maalausprosessissani. Teosta suunnitellessani minulla on selvä visio mitä tavoittelen, mutta prosessi vie mukanaan ja lopputulos on jotain ihan muuta kuin suunnitelma. Usein käykin niin, että merkityksiä alkaa pullahtelemaan vasta valmista kuvaa katsellessa. Se on mielestäni kiehtovaa ja vahvistaa luottamusta prosessiin…

 

Töitäni muokkaa myös terapeuttinen lähtökohta, koulutukseltani olen kuvataideterapeutti ja hoidan työkseni muita. Uskon vahvasti taiteen parantavaan voimaan, oli sitten tekijänä tai kokijana. Taide avaa sisäisiä lukkoja, auttaa ymmärtämään omaa sisäistä maailmaa ja se on jokaiselle kokemuksena yksilöllinen.

 

Tässä esitetyt teokset ovat omista kokemuksistani ja tunteistani lähtöisin olevia symbolisia kertomuksia. Maalaaminen on minulle keino pitää huolta omasta hyvinvoinnistani ja voimavaroistani pensselin veto kerrallaan. Niin…ja on se myös suuri intohimo ja onnellisuuden lähde.

Sähköposti
artbyniinao@gmail.com