Raimo Flink

Hei! Olen ammatiltani lvi-teknikko ja syntynyt Pukkilassa v.1940. Muutin Tampereen puhelinpiirin palvelukseen syksyllä 1971.

Heti eläkkeelle jäätyäni aloin kehitellä sähkötöntä jätevesipuhdistamoa. Seitsemän vuoden kokeiden jälkeen sain sen vihdoin toimimaan. Patentoin keksinnön ja lisensoin sen Kangasalalaiselle Wavin Oy:lle kahdeksan vuotta sitten. Keksintö sai nimeksi Biorami-puhdistamo.

Puhdistamon tuottamilla lisenssimaksuilla aloin kehittää puutarhan rakentamiseen ja taideteoksiin sopivaa betonia. Kokeilin tavallisen betonin raudoituksen korvaamista erilaisilla kierrätysmateriaaleilla. Lopulta päädyin keinokuituisista kierrätysvaatteista jauhettuihin kuituihin. Sain keksinnölle hyödyllisyysmallisuojan eli pikkupatentin. Annoin sille nimeksi niksibetoni. Polkujen ja lammikoiden lisäksi siitä on tehty mm. kuvan aromammutti ja vielä työn alla oleva dinosaurus.

 

Muutama vuosi sitten huomasin, että suurten ja raskaiden veistosten kuljettaminen messuille oli vaikeaa, joten kehitin nopeasti kovettuvan pikaniksibetonin. Sillä voi päällystää esim. Finnfoam-levyistä muotoillun teoksen noin yhden cm paksuisella kerroksella. Sain myös tälle keksinnölle pikkupatentin.

 

Edelleen painoa oli liikaa suurten teosten kuljettamiseen, joten kehitin pari vuotta sitten erikoismaalista ja muoviverkosta mv-pinnoitteen. Rakensin siitä ensimmäisenä teoksena täysikokoisen hevosen. Sen paino on vain 60 kg.  Hevonen on tarkoitus kuljettaa peräkärryssä kevätmessuille 2022. Lisätietoa www.ekoinfo.fi

Huomautan lopuksi, että en pidä itseäni taiteilijana, mutta tarjoan uusia materiaaleja taiteen tekoon.

Sähköposti
raimo.flink@gmail.com
Kotisivut
https://www.ekoinfo.fi