Marja-Liisa Hietalahti

Olen pirkkalalainen harrastajakuvantekijä. Harrastukseni tueksi olen suorittanut Pirkkalan taidekoulussa ja Pirkan opistossa aikuisten kuvataiteen perusopinnot ja syventävät kuvataideopinnot sekä lukuisia taidekursseja. Teoksillani olen osallistunut lukuisiin näyttelyihin kotimaassa sekä näyttelyihin Saksassa ja Latviassa.

 

Kuvataideharrastuksen aloitin 70-luvulla. Ensimmäiset kuvat syntyivät posliinille maalaten. Myöhemmin mukaan tulivat öljyväri, pastelli, akvarelli, akryyli, pleksimaalaukset ja grafiikka. Kuvan-veistoa sen eri muodoissa olen tehnyt myös. Olen kuvanteossa kaikkiruokainen ja innostunut kokeilemaan uutta. Teokseni ovat muuttuneet esittävän ja absraktin vuorotteluksi. Viihdyn välimaastossa, absraktin ja esittävän kuvan välissä. 

 

Nykyisin maalaan mieluiten akryyliväreillä. Teosteni innoittajana, lähtökohtana on usein luonto ja sen pienet yksityiskohdat. Sumu maisemassa sykähdyttää minua, samoin pilvet ja vesi. Asun maalaismaisemassa, missä usein sumu hiipii hiljalleen verhoten osan maisemasta näkymättömäksi. Nautin suunnattomasti, kun pystyn aloittamaan maalaukseni spontaanisti ilman suurempia suunnitelmia. Pyrin kaaoksen kautta kuitenkin harmoniseen lopputulokseen. Maalauksen teossa matka on minulle tärkeä, samoin tunnelma. Maalaukseni ovat osittain mielenmaisemia.

Teokset