Ulla Kangaspunta

Olen syntynyt Porissa v. 1951. Iskin nyrkkini saveen v. 1988 ja sinne ne jäivät. Aloitin keramiikan opiskelun Ahjolan kansalaisopistossa, jossa olin useita vuosia keraamikko Merja Haapalan oppilaana. Häntä saan kiittää intohimostani keramiikan saloihin ja matkastani keramiikan maailmassa.

Ominaista keramiikalleni on taidekeramiikan ja käyttökeramiikan yhdistäminen. Kiinnostuksen kohteenani on myös erilaisten koristelutekniikoiden, lasitteiden ja engobien kehittely. Teoksilleni tyypillistä on kokeilevuus, leikkisyys, erilaiset teemat ja innovatiivinen värien käyttö. Pyrin tunnistettavaan, omaperäiseen ja persoonalliseen ilmaisuun.

 

Ensimmäinen merkittävä yksityisnäyttelyni oli v.1998 Tampereen kaupungin vanhan kirjastotalon alakerrassa. Tuosta näyttelystäni ”Sata ja yksi kannua” keramiikan tekoni lähti lentoon. Olen ollut mukana Pyhäniemen kartanon päärakennuksessa, kuusi kertaa Sysmän Suvi-Pinx:ssä ja kaksi kertaa Kuhmalahden taidepappilassa. Lisäksi minulla on ollut muita yksityisnäyttelyjä sekä osallistumisia yhteisnäyttelyihin.

Nokian työväenopiston keramiikan opettajana toimin 7 vuotta.

Minulla on savipaja Nokialla ja viimeiset 10 vuotta olen tehnyt keramiikkaa pääasiassa hyväntekeväisyyteen Unicefille.

V.2006 astuin ensi kertaa purjeveneeseen. Nyt asun purjeveneessä puolet vuodesta. Sen toisen puoli vuotta asun Nokialla tehden keramiikka.

Lisää kuvia löydät julkisilta facebook-sivuiltani keramiikkataiteilija Ulla Kangaspunta

Avaa CV

Sähköposti
strada_4@hotmail.com
Puhelin
0505441885

Teokset