Mirka Alfreds-Välimäki

Minä olen Mirka Alfreds-Välimäki Nokian Tottijärveltä. Synnyin Kurussa sinä vuonna, kun Keke Rosberg voitti Formula 1- maailmanmestaruuden, ja Mauno Koivistosta tuli presidentti. Lapsuuteni ja nuoruuteni vietin Pirkkalan Toiviossa, mutta kävin kouluni Tampereella. Olen kirjoittanut kaksi romaania, kolmas on tekeillä sekä kolme lastenkirjaa, joista kaksi olen kuvittanut itse.

 

Olen oman päänisisäisen maailmani paperille ja kankaalle maalaava taiteilija, enkä koskaan voi tietää etukäteen miltä valmis työ näyttää sillä maalaan intuitiolla, ja näin jokainen työ on itsellenikin yllätys. Ja siinä mielestäni nimenomaan piilee taiteen taikuus. Tunteet inspiroivat minua maalaamaan, ja maalaan paljon kaikissa tunnetiloissa. Se on oiva tapa purkaa tunteita, ja tehdä sitä mitä rakastaa. Musiikki ja kaikenlainen kauneus inspiroivat minua myös. Liikutun helposti kevätpuron solinasta tai tähtikirkkaasta taivaasta. Nauran itselleni ja tanssin sateessa, sillä onni koostuu pieniestä asioista elämässäni. Toisinaan vaivun sankkaan epätoivoon, mutta silloin pyrin muistamaan sanat; ”Ellemme varmuudella tiedä, kuinka tulee käymään, olettakaamme, että kaikki käy hyvin”.

 

Kirjoitin ylioppilaaksi Tampereen Rudolf Steiner-koulun taiteellis-käytännölliseltä lukiolinjalta vuonna 2002 ja nyt opiskelen Kairon instituutissa Tunnetaideterapeutiksi. Tähän väliin on mahtunut paljon elämää. Olen maalannut ja kirjoittanut niin kauan kuin jaksan muistaa, mutta ensimmäinen varsinainen näyttely oli Nokian kirjastossa 2017, kun maalasin esikoisromaanini kuviksi. Mielestäni maailmassa ei koskaan voi olla liikaa hyvää ja kaunista, ja jos sitä jotenkin voi tuoda esiin tai jakaa niin se ei ole keneltäkään pois.

 

Instagram: taideonsielunpeili

Facebook: Taide on sielunpeili

Sähköposti
mirka.alfreds@gmail.com

Teokset